Bästa makrillfisket, fina torskar

Idag gästades vi av restaurang Bjerreds Station. Några av deltagarna hade aldrig fiskat förut, för några var det många år sedan sist och några var vana fiskare. En bra mix av nybörjartur, återupplivande av gamla kunskaper och proffskunskaper således. Makrillfisket har inte varit på topp det senaste men vi inledde ändå i de “säkra” makrillstråken. Men, ingen makrill där. Dock tog Ellen turens första fisk i de strömstråken, en fin torsk att ta med hem och den första fisken ombord är guld värd. Vi fortsatte färden och satte sen en drift som verkligen gav fina makrillar. Ingen bonanza men det dunsade ombord makrillar med jämna mellanrum och det var bra storlek, mellan 4-7 hg. Det kom även enstaka gråsej på de drifterna. Efter ett tag avtog huggintensiteten och vi körde mot nya områden och letade efter torsk. På några av våra specialställen, små stenrev som inte är större än kanske 20×20 meter träffade vi på huggvillig torsk. Vi fick verkligen pinpointa platserna för att få fisk idag. Storleken var blandad men många i fin matstorlek och kvoterna var snart fulla innan vi vände åter mot hamnen. För de som inte känner till det kan vi rekommendera restaurang Bjerreds Station som förutom väldigt god och välsmakande mat serverar musik av toppklass. Vad sägs om Jill Jonsson, Måns Zelmerlöv, Anna Bergendahl med flera. Artisterna står i proportion till maten – toppklass alltså! Kolla mer på www.bjerredsstation.se 

Kommentarer är stängda.