3 juni – plattfisk och makrill

Vi körde en kombotur på plattfisk/makrill igår. Spättametet blev rätt svårt i tilltagande både vind och ström, men vi hade idel glada och ihärdiga fiskare ombord och alla fick fin fisk med sig hem. Vi fiskade som sagt även makrill och det det kom upp ett gäng i mycket fint storlek. I tillägg fick vi horngädda och gråsej, inalles 6 olika arter. En mycket trevlig tur med goa fiskare ombord:-)

29-30maj helt okej fiske på olika arter

Här lite bilder från det senaste. Vi hade en metetur med svårbemästrad ström om 1,6-1,7 knop. Men då gick vi över till makrillfiske och det var det bästa hittils i år utan att kallas bonanza. Ett par fina torskar och någon sej ville också hugga. Nu ser vi fram emot fler meteturer i kombination med makrillfiske. Varmt välkomna!
Captain Björn 🎣

27 maj – bra och trevligt fiske

Vi körde dubbeltur idag. Morgonfisket var bra fram till strömmen ökade till 1,6 knop med en timmes fiske kvar, då fick vi knappt nånting. Men innan dess hade vi fint fiske med mängder av rödspättor, skrubbor och sandskäddor. En knot och några mindre torskar blev det också.
Andra turen började i moll i stark ström men slutade i dur när strömmen la sig och det funkade att hålla botten.
Två mycket trevliga turer, tack till er alla!

23 maj – torsk, makrill, plattfisk

Idag körde vi en abonnerad kombotur med sikte på torsk, makrill och plattfisk. Vi fick full hand av alla arterna men fick jobba för det. Många förflyttningar med båten blev det, korta avstånd förvisso, fisken stod verkligen koncentrerad på små områden.
Dagens bonusfisk blev en Knot, vilken skänkts till Akvariet på Malmö Museum, åk gärna dit och kolla in den plus många andra intressanta arter.

Sandräkor – mums för plattfisk

Vi får många frågor vad vi agnar med på våra meteturer. Svaret är Sandräkor, ett förstklassigt agn som sitter bra på kroken, har fin doft och är naturlig föda för de flesta bottenfiskar. De är ca 3 cm stora och passar perfekt för plattfiskarnas små munnar. Finns att köpa ombord för en billig peng på våra meteturer.

 

18 maj – fortsatt fint plattfiskmete

Det fina fisket efter plattfisk fortsatte idag. Många fina rödspättor och skrubbor samt en del sandskäddor.
Dagens bonusfångst blev en knorrhane till Marco samt en komplett haspelutrustning till Federico (en av deltagarna hade tappat i sitt spö en stund innan och det var den Federico fiskade upp😊)
Sandräkorna som vi agnar med gör ett fint jobb. Finns att köpa ombord på alla våra meteturer.

Toppenfiske på plattfisk, mååånga rödspättor

Sommarvärme idag igen och vi besökte både gamla och nya platser i jakt på plattfisk. Det blev mycket bra fiske där över hälften av fångsten bestod av fina rödspättor. Jonas som fick flest hade över 30 st upp. Dagens udda fångster stod Stellan för med både Svartmunnad smörbult och Vitling på fångstlistan. Torsk fick vi också ett gäng, men de var lite för små för grytan. Nästa tur blir torsdag 18 maj, välkomna!

Plattfiskmete i sommarväder

En bit över 20 grader varmt idag och vi körde plattfisktur. Fisken var på plats och bet villigt på våra agnade krokar. Flera som metade för första gången men alla hade lyckan med sig och gjorde fina fångster.

Årets första makrill och många andra arter

Mycket trevligt fiske på dagens abonnerade tur. Blandfiske var beställt och vi inledde med trolling efter horngädda och makrill. Många horngäddor kom upp och vi fick även säsongens första makrill.
Sen gick vi över till plattfiskmete och när vi hittade ”stråket” för dagen bet det på bra, sandskäddor, skrubbor, rödspätta.
Torsk fick vi också ett antal men tyvärr i undermålig storlek.
In total, en fin dag på havet med många napp:-)

Trevligt plattfiskmete igen

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Under i princip hela vår metetur idag föll regnet, förvisso stilla vårregn som våra välklädda gäster bemästrade, men lite ödets ironi är det ändå när man kommit hem och himlen spricker upp och vårsolen visar sig….
Inte desto mindre fick vi en ”go” tur. Plattfisken som var målet för dagen var på hugget och gapade glupskt över våra med sandräkor agnade krokar. Okej, ingen bonanza men det kom upp sandskäddor, skrubbor och en del röspättor i jämn takt. Bra jobbat i regnet alla ni som var med!
Bäste fiskare idag blev Mats med en bit över 20 fiskar och därmed kammade han hem första pris som vi på Öresundfiske.se spontant utlyste.
Tack för idag till er alla, well done!