Drömjobb till skipper Björn

2020 är och har varit ett händelserikt år på många plan. Inte minst att världen upplever en pandemi som påverkat oss alla på ett eller annat sätt. För egen del har det inneburit att det inte blivit mycket fiske alls. Men från och med 31 Augusti blir det ändring på det, om än i annan tappning. Kapten Björn har fått ett nytt DRÖMJOBB i form av en projektanställning på SLU Aqva och kommer under hösten att syssla med bland annat provfiske längs svenska Västkusten. I sportfiskevärlden är SLU Aqva nog mest bekant i samband med det märkningsprojekt av tonfisk som tar sin början nu i dagarna.

 

 

 

 

Detta innebär att vi kommer att vara begränsade att köra fisketurer och endast vissa helger kommer stå till förfogande.

 

Uppehåll och kvotinfo

Vi gör ett uppehåll i fisket. Samtidigt vill vi informera om de nya kvoterna 2020 som för torsk är 5 st per person. Vi beräknas köra igång igen i slutet av maj månad.

Gott Nytt År 2020

Snart har ytterligare ett år passerat och vi går in i ett nytt decennium. De gångna tio åren har givit massvis med fina minnen från vårt kära Öresund, såväl fiskeupplevelser som andra kul händelser.

Till exempel när vi under en period hade sällskap av en en flasknosdelfin.

Eller den gången när det blev tjock dimma och desorienterade småfåglar sökte andrum ombord.

Eller glädjen från en förstagångsfiskare som får sitt livs första napp.

Eller när en 6-kilos havsöring gör höga hopp under drillningen.

Eller när skipper får en nostalgitripp då vi möter ketchriggade ”Thalatta”, famijens första båt på 1970-talet och som är förknippade med många minnen.

Eller när vi fotade en yrkesfiskad svärdfisk i Lomma.

Och såklart minnena av alla fångster ombord av stora och små, vanliga och ovanliga fiskar.

Listan kan göras lång. Att ha sportfiske som fritidssyssla innebär ju så mycket mer än bara fisket – naturupplevelser, kamratskap, gemenskap, glädje, spänning och avkoppling i samma moment. Vi tar farväl av det förra årtiondet med ett urval av bilder med minnen från vårt kära Öresund.

GOTT NYTT ÅR!

Lax 11 kg

Fiskerapport

Torsken har varit svårflirtad efter jul och så även idag men vi fick ett givande sillfiske på det djupa. Enstaka torskar som jagade bland sillen lät sig också luras, men som sagt, inget ”go” i torskfisket. Imorgon ökar vinden och med tanke på att fisket inte är på topp så ställer vi in morgondagens tur. Välkomna längre fram istället!

 

14 dec – fina torskar

Vädergudarna höll inte vad dom lovade idag utan det var tidvis ganska blåsigt och regnigt. Men fiskade gjorde vi och våra gäster kämpade på😊🎣. Torsken stod idag att finna på ett vrak utanför Malmö. Fina fiskar upp till 4 kilo.
Imorgon ökar vinden ytterligare och vi ställer in söndagens fiske.

1 dec – kanonfiske!

KANONFISKE!!!!
Det går inte att beskriva dagens tur med något annat ord. Även om det började segt med bara två torskar på första stället och noll på andra stället. Men på tredje hotspoten smällde det till ordentligt!!
Det högg relingen runt 🎣🎣🎣🎣 på i stort sett alla drifterna, härligt att se när alla drillar fisk samtidigt. Full kvot med hem till alla såklart och mängder av c&r. Bäste man, som var en tjej😊, räknade till 29 fångade torskar inkl alla återutsatta. Fin kvalité var det på torsken, runda och trinda i vikt upp till 3,5 kg.
Vi tackar alla som var med och speciellt Sussi som sin vana trogen bjöd alla på gott hembakat, det satt som en smäck😊.

24 nov – fiskerapport

Det rådde friska ostliga under helgens fiske men det var gott gry i våra gäster och alla kämpade på trots svårfiskade förhållande. Det var ingen enkel match att fylla kvoten, de flesta fångade 1 till 5 torskar medan någon hade bättre flyt och någon tyvärr nollade. Nya tag nästa gång🎣🎣.!

 

9-10 nov – torsk och sillfiske

Strömmarna var långt ifrån optimala i helgen men lördagens gäster visade sig bemästra de ogynnsamma förhållandena på ett bra sätt, fina torskar upp till 4 kilo landades kontinuerligt. Söndagen lodade vi bra med sill och inriktade fisket efter den. Många napp såklart och en del torskar behagade också hugga.