Makrillfiske

Vi var abonnerade av tre drivna fiskare för riktat makrillfiske. Det gick som tåget. När vi nosat upp de rätta strömstråken dansade stor, fin makrill in över relingen i strid ström. Inte många låg under halvkilot och dagens största vägde 890 gram. I tillägg fångades såväl torsk som gråsej och horngädda. Tre mycket nöjda fiskare fick sitt lystmäte och mer därtill. En kurios sak var att när vi lämnade hamnen på morgon möttes vi av två rådjur i hamninloppet!

Gott Nytt År

2020 går till historien som ett riktigt besvärligt år i pandemins tecken. 2021 ser ut att börja likadant men förhoppningsvis återgår vi alla till ett mer normalt liv vid något tillfälle under det nya året. Antalet turer första kvartalet kommer att vara mycket begränsat. De turer som vi kommer köra blir abonnemang och eventuellt några corona-anpassade turer. Med detta önskas ni alla ett riktigt Gott Nytt 2021!

Fin dag på havet 12 dec

Det var ett tag sedan vi körde en tur men idag var det dags!
Det blev ett skapligt fiske efter välkonditionerad vintertorsk på grunt vatten och många fina fiskar fick följa med tillbaka.
Vi kör nästa turer 21 och 22 december och max antal fiskare begränsar vi till 8 pers.
Välkomna!

Uppehåll och kvotinfo

Vi gör ett uppehåll i fisket. Samtidigt vill vi informera om de nya kvoterna 2020 som för torsk är 5 st per person. Vi beräknas köra igång igen i slutet av maj månad.

Gott Nytt År 2020

Snart har ytterligare ett år passerat och vi går in i ett nytt decennium. De gångna tio åren har givit massvis med fina minnen från vårt kära Öresund, såväl fiskeupplevelser som andra kul händelser.

Till exempel när vi under en period hade sällskap av en en flasknosdelfin.

Eller den gången när det blev tjock dimma och desorienterade småfåglar sökte andrum ombord.

Eller glädjen från en förstagångsfiskare som får sitt livs första napp.

Eller när en 6-kilos havsöring gör höga hopp under drillningen.

Eller när skipper får en nostalgitripp då vi möter ketchriggade ”Thalatta”, famijens första båt på 1970-talet och som är förknippade med många minnen.

Eller när vi fotade en yrkesfiskad svärdfisk i Lomma.

Och såklart minnena av alla fångster ombord av stora och små, vanliga och ovanliga fiskar.

Listan kan göras lång. Att ha sportfiske som fritidssyssla innebär ju så mycket mer än bara fisket – naturupplevelser, kamratskap, gemenskap, glädje, spänning och avkoppling i samma moment. Vi tar farväl av det förra årtiondet med ett urval av bilder med minnen från vårt kära Öresund.

GOTT NYTT ÅR!

Lax 11 kg

Fiskerapport

Torsken har varit svårflirtad efter jul och så även idag men vi fick ett givande sillfiske på det djupa. Enstaka torskar som jagade bland sillen lät sig också luras, men som sagt, inget ”go” i torskfisket. Imorgon ökar vinden och med tanke på att fisket inte är på topp så ställer vi in morgondagens tur. Välkomna längre fram istället!

 

14 dec – fina torskar

Vädergudarna höll inte vad dom lovade idag utan det var tidvis ganska blåsigt och regnigt. Men fiskade gjorde vi och våra gäster kämpade på😊🎣. Torsken stod idag att finna på ett vrak utanför Malmö. Fina fiskar upp till 4 kilo.
Imorgon ökar vinden ytterligare och vi ställer in söndagens fiske.

1 dec – kanonfiske!

KANONFISKE!!!!
Det går inte att beskriva dagens tur med något annat ord. Även om det började segt med bara två torskar på första stället och noll på andra stället. Men på tredje hotspoten smällde det till ordentligt!!
Det högg relingen runt 🎣🎣🎣🎣 på i stort sett alla drifterna, härligt att se när alla drillar fisk samtidigt. Full kvot med hem till alla såklart och mängder av c&r. Bäste man, som var en tjej😊, räknade till 29 fångade torskar inkl alla återutsatta. Fin kvalité var det på torsken, runda och trinda i vikt upp till 3,5 kg.
Vi tackar alla som var med och speciellt Sussi som sin vana trogen bjöd alla på gott hembakat, det satt som en smäck😊.