19 aug – remarkabelt fiske i sejstimmen

Förmiddagsturen idag blev en ganska svårfiskad historia och det var först mot slutet av turen som torskfisket kom igång. Det blev fulla kvoter torsk till några och lite färre till några av våra gäster. Makrillen lös med sin frånvaro.
Till eftermiddagsfisket blev det en otrolig vändning i fisket. Vi hann inte långt från hamnen förrän det lodade bra med makrill och vi fick en stund med hektisk fiske efter ”gaisarna”. Därpå körde vi till hotspoten där vi fick mest torsk på första turen. Och jäklar vad det small på direkt. Där fanns gråsej i massor och bland dem jagade torskar i mycket fin storlek som galna. Jörgen (grattis på födelsedagen🎂) som var med på båda turerna utbrast ”bara den första drivan räckte för att man skulle bli nöjd”. Fulla kvoter med stor, fin torsk plus många återutsatta.
Dagens osannolika händelse: Abdal drillade en stor torsk men linan brast. Några minuter senare får Jovelyn också napp av en stor fisk. Upp kommer fisken med Abdals pilk och häckla hängades ut ur käften. Vad är oddsen för det?
Imorgon har vi andra åtagande och håller stängt men kör igen tisdag och framåt. Välkomna ombord!

18 aug – magnifikt makrillfiske + torsk

Massivt makrillfiske idag och inte så tokigt med torsk heller. Våra gäster från Älmhult drog makrill så det stod härliga till, hur många vet jag inte men när vi kom iland fick vi hämta både extra baljor och is för hemtransporten. Största makrillen vägde fina 850 gr. Bra fiskat alla🎣🎣.
Snart nog kommer vi köra en specialtur i jakt på stor makrill, vill du föranmäla intresse så maila på info@oresundsfiske.se och uppge namn och telefonnr. Välkomna!

17 aug – fina torskar och makrillar

Härlig fisketur på ett soligt och spegelblankt Öresund idag. Det var återigen mycket makrill i omlopp, största idag vägde 740 gr. Storleken på torsken var betydligt bättre jämfört med gårdagen, upp till runt tre kilo, och många fyllda kvoter av den varan😊. Tack till er alla som var med och bidrog till fina upplevelser🎣🎣.

16 aug – makrill i fokus

Vi körde endast kvällsturen idag och det blev en som vanligt trevlig och givande fisketur med glada gäster och många napp. Makrillen var riktigt på hugget och stundtals landades dom i klasar. Där var även mycket torsk i området, men tyvärr mycket smått idag som fick gå tillbaka på tillväxt. Positivt för framtiden dock!

15 aug – gott fiskeri

Gott fiske under båda turerna idag med mängder av fin torsk och inslag av makrill och gråsej. Den här fiskesommaren kommer man minnas länge😊🎣🎣🎣. Imorgon förmiddag håller vi stängt men därefter kör vi enligt tidtabell som du hittar i menyfältet ovan. Välkomna ombord!

14 aug – torsk, makrill, gråsej

Kvällsfiske på schemat idag och det blev en fin fisketur med många napp. Fisken stod mer koncentrerat än igår och vi kunde ”pinpointa” stimmen. Alla hade fina torskar med sig hem och några gäster även fina makrillar och gråsejar modell mindre. Kul fiske där det inte var många döda stunder.

13 aug – okej torskfiske

Det har blåst några dagar och vi har inte varit ute och fiskat fredag-söndag. Men idag var vi ute en sväng ”on request” och kunde notera att vattentemperaturen gått ner med tre grader. Torsken stod inte lika tätt som brukligt men det blev ett okej fiskeri ändå med fina torskar till alla att ta med hem plus en del gråsej.
Välkomna att boka plats i veckan!

9 aug – rikligt med fisk

Fullt ös på fisket hela dagen idag. Massor av torsk vars kött håller toppkvalitet, gråsej i mängd och hyfsat med makrill i bra storlek. Riktigt kul fiskedagar där det händer något så gott som hela tiden😊.
Tyvärr ser det mycket blåsigt ut de närmaste dagarna. Kuling imorgon och lördag ser inte heller rolig ut. Vi ställer in allt fiske dessa båda dagar. Välkomna längre fram istället 🎣🎣🎣.

 

8 aug – svårt på förmiddagen, kanon på kvällen

Märklig vädersituation idag med en lurig, byig och tidvis hård sydostvind under förmiddagens fiske. Den och en ytström på 1,5 knop plus att fisken inte var på hugget gjorde det svårt för oss. Det var egentligen bara sista halvtimmen som vi fick lite fisk i anständig storlek, innan dess var det till 90% för små fiskar. Men sista stoppen kunde Växjö-killarna drilla upp några riktigt fina torskar i vikt 2-2-5 kilo. Annat var det under kvällsfisket då det högg precis så bra som varit legio denna sommar. Fulla kvoter av torsk till alla ombord, massor av återutsatta och i tillägg ett gäng fina makrillar och gråsej. Och havet låg som en spegel……

7 aug – fortsatt fint fiske

Det fina sommarfisket bara fortsätter, Mycket bra torskfiske över hela dagen idag. Fulla kvoter till alla och mängder med c&r.
Det är mycket fin kvalitet på fisken så det lär bli många goda måltider😊🐟.
Välkomna ombord framöver!