19-20 sept – makrill i fokus, årets största

Vi har fiskat i behaglig sensommarvärme och ljumma vindar både igår och idag. Makrillen har fått stå i fokus båda turerna och särskilt dagens tur gav mycket bra resultat. Vi hittade ett riktigt fint strömstråk där makrillen jagade, de flesta i lite mindre storlek typ 3-5 hg. Men det kom upp stora pjäser också, den största vägde in på mycket fina 1,05 kg. Grattis Emilia till årets hittills största makrill!

16 sept – toppenfiske; stora makrillar, torsk och sill

Idag var det full fart på fisket! Nästan omgående hittade vi en fin strömkant och i den jagade stor makrill. Det lyftes många makrillar där under en timmes tid, de största på fina 0,82 respektive 0,85 kilo och merparten låg på över halvkilot. Det var även gott om sill hela dagen och bland sillen jagade torsk och ännu mer makrill. En kanondag på havet, tack till er alla som var med!

13-14 sept – fiskerapport

Fångsterna de senaste turerna har bestått av torsk, makrill, gråsej, sill och som bifångst har det kommit upp horngädda, rötsimpa och skrubbor. Torskfisket har inte varit på topp, särskilt inte om man jämför med det mycket fina sommarfisket vi haft. Från yrkesfiskarhåll pratas det om låga syrehalter i bottenvattnet och möjligen kan det vara en orsak till nedgången i torskfisket. Vi får se hur det utvecklas framöver.
Hur som helst så har vi haft kul fiske på de andra arterna och alla har gått iland nöjda och glada🎣😊.

9 sept – dramatisk scenförändring

Det blev en lika oväntad som välkommen scenförändring på fisket idag. På förmiddagsturen hade vi fina lodningar på ekoloden men fisken var svårflirtad. Det blev några torskar per man plus enstaka makrill, gråsej och sill.
På eftermiddagsturen fiskade vi på exakt samma platser och och hade lika fina lodningar och samma ström men med den skillnaden att det högg som bara den. Fulla kvoter av torsk och många c&r på den turen. Flest torskar uppe och vände hade Jörgen med 22 st.

5 sept – torsk, sill, makrill, gråsej

Ett par snäpp bättre fiske på både torsk och makrill än senast vi var ute (i måndags) utan att för den skull vara på topp. Även sill och lite gråsej fanns att fånga för de som så ville. En fin kväll var det med ljummen luft och behaglig vind. Vattentemperaturen visade 19,7 grader.

3 sept – mediokert makrillfiske

Måndagens riktade makrillfiske levde inte upp till förväntningarna som var högt ställda efter de senaste dagarnas goda fiske. Den friska ostliga vinden hade raderat strömstråken som brukar samlar ihop fisken och dagens fiske blev en besvikelse. Tiotalet makrillar blev dagens klena resultat, jämte en del torsk och sill som bifångst. Tack till er alla som var med och kämpade i de svårfiskade förhållandena. Nya tag på onsdag 17.00-21.00!!

 

2 sept – gott om torsk

Öresund fortsätter att leverera😊.
Två fina turer i gott sensommarväder och gott fiskeri. Idag fick torskfisket stå i centrum och det kom upp många, många fina torskar under dagen. En del makrill, sill och gråsej kom också upp. Vädret i veckan ser ut bli mycket gynnsamt för fiske, välkomna ombord!

1 sept – bra makrillfiske, sill och torsk mm

Varierat och kul fiske under dagens fisketur. Bra fiske hela turen med gott om makrill, en del sill och torsk i varierande storlek plus gråsej och horngädda. Vi har inte börjat få kilosmakrillarna ännu, de största ligger kring 700-800 gr. Kanske blir det över kilot på måndag då vi kör en riktad tur efter makrill. Vi fiskar mellan 17-21 ca, max 8 pers, pris 350kr och det finns några platser kvar, välkomna!