Fint fiske 14 juli

Vi var abonnerade idag av ett kompisgäng som bjudit Mattias på “bröllopsfiske”. Och fiske blev det i ordets rätta bemärkelse! Vi inledde med en stunds sillfiske för att sedan övergå till att fiska torsk. Och det fanns gott om bägge varorna! Många av grabbarna hade aldrig fiskat förut men alla lärde sig fort och bände torsk så det stod härliga till. Eftersom man skulle vidare efter fisketuren så var det catch and release som gällde, förutom på ett 15-tal som skepparen erbjöd sig att förvara kallt över natten. Räknade inte totalen men det kunde blivit många fulla baljor om vi velat. Storleken var jämn och ok, de flesta låg på 1,5 – 2 kilo och några stycken runt 3 kg. Som sig bör så var det Mattias som fick den största. Grattis till det och till giftermålet!

Kommentarer är stängda.