Sommarfisket – rapport

Kapten Björn jobbar ett tag till för SLU Aqua och därför blir det inte mer än enstaka turer med Spinnaren. I sommar har vi kört en handfull abonnemang och det har varit härligt att vara på Öresund igen. Öresund rankas som Sveriges bästa havsfiskevatten och det är ju trevligt som så, men bedrövligt att så fina vatten som Kattegatt och Skagerack tillåtits bli totalt sönderfiskade av det industriella trålfisket.
På våra turer har vi utan undantag fångat riktigt bra med fisk. Vi har kört såväl torskturer som riktade makrillturer och blandade turer. Torsk har på vissa platser kunnat fångas i stora mängder och det har varit fin matfisk i bra kondition. Snittstorleken verkar dock minska från år till år och de riktigt stora fiskarna lyser med sin frånvaro. Makrillfisket har varit riktigt bra i år. Den senaste riktade turen landade Tomasz hela 62 makrillar i anständig storlek. Vissa turer har det även varit gott om huggvillig gråsej som ger god sport på lätta grejor.
Även framöver kommer vi köra abonnerade turer då och då så är ni ett gäng som är sugna på fiske – hör av er!
När man abonnerar så går det bra att ha önskemål om vad man vill fiska och det går fint att göra kombofiske t.ex. makrill halva turen och plattismete andra halvan. Maila till info@oresundsfiske.se för mer info.

Kommentarer är stängda.