Senaste fiskenytt

Efter det fantastiska torskfisket i tisdags blev fisket turerna därpå ett antal grader svalare och fångsterna under förväntan. Det fångades en del torsk, de flesta hade 1-6 fiskar men som sagt, vi hade högre förväntningar. Söndagens kombotur efter plattfisk och torsk inledde vi med mete efter ”plattor”. Det dröjde inte många minuter innan första exemplaren av rödspätta, skrubba och sandskädda lyftes över relingen. Men sedan dog strömmen mer och mer och fisken var inte lika ivrig. Visst, det kom fisk med jämna mellanrum men inget ”go” i fisket. Så vi sadlade om till torskfiske och körde till område med bättre fart i vattnet. Där fick vi ett givande fiske efter torsk med fin snittstorlek, många runt 3 kg och största runt 5 kg. Dagens två största torskar returnerades av fångstmännen, snyggt! De som fick flest hade 10-13 torskar upp. På det hela taget en trevlig och variationsrik fisketur med många skratt:-)

Kommentarer inaktiverade.