13 okt – plattfisk och torsk

Idag körde vi höstens första plattfiskmete och följde upp med torskfiske på det grunda. Vi brottades med tarvliga bottenströmmar men kämpade på och alla som var med och metade fick napp. Utan att vi kan kalla fisket för vilt så kom det upp ”plattor” med jämna mellanrum. Skrubbor, sandskäddor och någon rödspätta fick syna baljorna. Torskfisket var inte heller på topp, bäst gick det senare på dagen men inte fler än 3-4 st per bäste fiskare.
De flesta körde med sandräka som agn. Sandräkor är överlägset bättre än vanliga frysta räkor – de doftar mer, är naturlig plattfiskdiet och är lagom stora att agna med hela till plattisarnas små munnar. Sandräkor finns att köpa i välsorterade fiskebutiker och även ombord på våra meteturer.
Det blir fler meteturer framöver, håll utkik på Facebook och hemsidan. Preliminärt datum för nästa tur är 27 oktober. Vill du föranmäla intresse så maila info@oresundsfiske.se.

Kommentarer är stängda.