19 aug – remarkabelt fiske i sejstimmen

Förmiddagsturen idag blev en ganska svårfiskad historia och det var först mot slutet av turen som torskfisket kom igång. Det blev fulla kvoter torsk till några och lite färre till några av våra gäster. Makrillen lös med sin frånvaro.
Till eftermiddagsfisket blev det en otrolig vändning i fisket. Vi hann inte långt från hamnen förrän det lodade bra med makrill och vi fick en stund med hektisk fiske efter ”gaisarna”. Därpå körde vi till hotspoten där vi fick mest torsk på första turen. Och jäklar vad det small på direkt. Där fanns gråsej i massor och bland dem jagade torskar i mycket fin storlek som galna. Jörgen (grattis på födelsedagen🎂) som var med på båda turerna utbrast ”bara den första drivan räckte för att man skulle bli nöjd”. Fulla kvoter med stor, fin torsk plus många återutsatta.
Dagens osannolika händelse: Abdal drillade en stor torsk men linan brast. Några minuter senare får Jovelyn också napp av en stor fisk. Upp kommer fisken med Abdals pilk och häckla hängades ut ur käften. Vad är oddsen för det?
Imorgon har vi andra åtagande och håller stängt men kör igen tisdag och framåt. Välkomna ombord!

Kommentarer är stängda.