18 april – märkligt kvällsfiske

Vi fick en kanonstart på årets första kvällstur. Några minuter ut från hamnen lodade vi fisk och det högg direkt. Roland till exempel fick 3 torskar i de 3 första kasten. Sedan gick solen i moln och världens snöglopp kom över oss. Fisken slutade hugga och resten av turen blev svårfiskad med endast ströfisk. Mycket märkligt, men de kraftiga väderomslagen och lufttrycksförändringar kanske var orsaken. Tror vi hade alla förhållande under denna turen…..frisk nordlig vind, svag sydlig vind, ostlig vind, vindstilla. Sydgående ström, strömlöst och sedan nordgående ström. Kraftiga snöbyar och nollgradigt varvades med perioder av sol. Ett riktigt “aprilväder” med andra ord. Flest fiskar upp idag hade Jörgen med 7 stycken. Kameran protesterade mot kylan och tillät bara två bilder…..

Kommentarer är stängda.