1 och 2 april – fiskerapport

Det har varit två kanondagar på havet i helgen. Fisket var upp och ner, bra perioder varvades med sämre. Särskilt när det gällde plattfiskmetet som genomfördes under söndagen upplevde vi markanta huggperioder. Förvisso hade det en hel del med ström och drift att göra också – det var väldigt svaga vindar under hela helgen, på gott och ont. Förutom torsk så har vi fångat mängder av sandskädda + en del skrubba och rödspätta. Som agn till plattfiskmetet har vi mestadels använt hela sandräkor, ett bra agn som doftar mycket, ser naturligt ut och sitter bra på kroken. Inte heller torsken kan motstå en sandräka som dansar fram längs bottnen och det blev ett antal torskar under metet också. En av de större torskarna spydde upp tre stycken mindre plattfiskar, varav en var sjötunga som sprattlade vilt. Den simmar numera i Öresund igen:-), Nästa avgång blir på tisdag då vi satsar helt och hållet på torsken och det blir kastfiske på grunt vatten, välkomna!


 

 

 


 

 

 

 


 

Kommentarer är stängda.