9 mars – bra torskfiske och fina havsöringar

14 torskar upp till 3,5 kilo, 4 gråsej mellan 1 – 1,4 kilo och två havsöringar på tillsammans 5 kilo. Det blev resultatet när skepparen på sin “lediga dag” åkte ut med lillbåten i årets hittills bästa fiskeväder. En svag till måttlig nordvästlig vind och en stabil sydgående ström på 0,6 knop gav fina förhållande. Men jag hade hellre sett att vi hade haft dessa förhållandena i söndags istället för den turbulens som rådde då. Fisket bedrevs i samma område som förra turen. Som någon sa – den här senvintern har karakteriserats av “varannandagsfiske” – ena dan trögt, nästa bra. Men får vi bara en period med stabilt väder så kommer fisket stabiliseras också, lagom till det efterlängtande torskfisket på grunt vatten.

IMG_5268 IMG_5278 IMG_5279

 

 

 

 

IMG_5280 IMG_5281 IMG_5299

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.