4 juli – fint sommarfiske

Vi fick en helt underbar dag på havet idag med strålande sol och svaga vindar. Vi ställde in kursen norrut mot de lite djupare partierna och sommartorsken som samlas där. Det låg väldigt mycket nät i området men tack vare Spinnarens rörlighet och smidighet i kombination med vårt sidoseende ekolod så kunde vi fiska där ändå och undvika att fastna med pilkarna i garnen. Av någon anledning så ställer sig “bulorna” (stimmen) gärna nära näten. Varför vet jag inte, men kanske det är något slags stimbeteende mot den fisk som sitter fast i näten? Hur som helst så fick vi ett roligt och spännande fiske och bra med fisk till alla som var med. Två fiskar som troligen var riktiga pjäser slet sig, annars låg vikten mellan 1,5 – 4 kilo.

IMG_3619IMG_3624

 

 

 

 

 

 

IMG_3631 IMG_3632

Kommentarer är stängda.