Fiskeinfo 13-16 juni

I fredags (13:e…) fick vi ställa in fisket på grund av för mycket vind, men i övrigt har vi kört alla dagar. Med få undantag så har det varit från bra till mycket bra fiske. Allra bäst var måndag kväll då vi genomförde årets första riktiga “bulefiske“. Det var inga stora stim men vi hade perfekta förhållande med svag vind och en lagom ström så det var hyfsat enkelt att “parkera” båten rakt ovanför den huggvilliga fisken. Vid flera tillfällen var det hugg på samtliga spön samtidigt, en fröjd för ögat! Vi körde till och med i land innan utsatt tid då alla hade fått mer än tillräckligt…….

Vi har skrivit detta förut men det förtjänar att upprepas: Med bulefiske menas att skepparen kör efter stim av torsk och sedan släpper de som fiskar pilken rakt ner i stimmen. Ordet bulefiske har ibland förväxlats med en sorts ryckfiske som bedrevs för ett antal år sedan av oseriösa fiskare, något som vi tar starkt avstånd ifrån.

IMG_3344 IMG_3336 IMG_3331 IMG_3323 IMG_3320 IMG_3312 IMG_3305 IMG_3297 IMG_3293 IMG_3280 IMG_3275 IMG_3270

 

 

 

Kommentarer är stängda.