Protestsegling mot sandsugning

Idag har vi inte fiskat utan deltagit i den stora protestseglingen till Köpenhamn. Ett stort antal båtar med fiskeanknytning slöt upp vid inseglingen till Köpenhamn och seglade i eskader in till city där en demonstration och torgmöte tog vid. Syftet med protestaktionen är att få stopp på den sandsugning som görs på flera håll i Öresund. Sand i ofantliga mängder sugs upp från havsbotten och ödelägger bottnar där många fiskarter och andra marina djur normalt lever. Man uppskattar att det tar 20 år för en bottenfauna att återhämta sig efter en sandsugning. Låt oss hoppas att politiker och parlamentariker lyssnar på oss som vet vilken skada sandsugning gör och att de fattar beslut för ett stopp av dessa galenskaper. Det är främst i mellersta och norra Öresund som bottenförstöringen pågår. Reportage från dagen kommer sändas på TV under kvällen och det kommer stå en hel del i tidningarna imorgon.

IMG_2249 IMG_2253IMG_2252

Kommentarer är stängda.