90 torskar till Osby

Vi var gästade av ett glatt gäng från Osby idag och de hade beställt tidig avgång. Så vi lämnade kajen kl 06.00 och satte kurs mot ett av de ställen där vi hittade torsk igår. Och den fanns kvar i mindre stim som vi i stilla väder kunder prickskjuta på. Efter ett tag dog fisket (och strömmen) ut varpå vi bytte område och fiskade efter torsken i sillstimmen. Det gav också mycket bra resultat, många torskar kunde luras med ett specialknep – vilket avslöjas inte här. Sista halvtimmen återgick vi till “bulefisket” och det var lika bra igen som det var på morgonen. 90 godkända torskar, de flesta i bra matvikt 1,5-2 kilo,   blev det till slut (= snitt på 10 torskar per man). Det landades även ett gäng makrillar i anständig storlek.

IMG_1298 IMG_1288 IMG_1284

Kommentarer är stängda.