Stekt senapsmarinerad sill

Blåsigt, blåsigt den senaste tiden med inställda turer som följd. Förhoppningsvis så kan vi gå ut imorgon. Passar på att publicera ett sillrecept jag provat – väldigt gott måste jag säga. Till fyra portioner behövs:

  •                             600 g sillfilé
  •                             2 dl gräddfil
  •                             3 msk dijonsenap
  •                             1 dl ströbröd
  •                             1 dl rågmjöl
  •                             6 msk matfett
  •                             salt och peppar
  •                             1   bit pepparrot (à 4 cm)

Gör så här:

  1. Skölj sillfiléerna och klipp bort ryggfenan, se till så att bukbenen är bortskurna på stor sill. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda gräddfil med dijonsenap.
  2. Vänd ner filéerna i senapsblandningen. Låt ligga i gräddfilsblandningen minst två timmar. Blanda ströbröd och rågmjöl.
  3. Panera sillen i mjölblandningen. Stek fisken i matfettet i en het stekpanna i 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Skala och riv pepparroten.
  5. Servera med kokt potatis, riven pepparrot, citron och rårivna morötter.

Kommentarer är stängda.