Blåsigt, blåsigt den senaste tiden med inställda turer som följd. Förhoppningsvis så kan vi gå ut imorgon. Passar på att publicera ett sillrecept jag provat – väldigt gott måste jag säga. Till fyra portioner behövs:
- 600 g sillfilé
- 2 dl gräddfil
- 3 msk dijonsenap
- 1 dl ströbröd
- 1 dl rågmjöl
- 6 msk matfett
- salt och peppar
- 1 bit pepparrot (à 4 cm)
Gör så här:
- Skölj sillfiléerna och klipp bort ryggfenan, se till så att bukbenen är bortskurna på stor sill. Låt rinna av i ett durkslag. Blanda gräddfil med dijonsenap.
- Vänd ner filéerna i senapsblandningen. Låt ligga i gräddfilsblandningen minst två timmar. Blanda ströbröd och rågmjöl.
- Panera sillen i mjölblandningen. Stek fisken i matfettet i en het stekpanna i 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Skala och riv pepparroten.
- Servera med kokt potatis, riven pepparrot, citron och rårivna morötter.