13 april, plattfiskmete

Dagen ägnades åt plattfiskmete på både kända och outforskade platser. Förhållandena var som igår, dvs spegelblankt och strömlöst. Inte bästa förutsättningarna således, men idoga gäster ombord gav inte tappt. Och mot turens slut så började vattnet röra på sig så smått och genast kom fisket igång ordentligt. Vi befann oss då på ett av de nya ställena och det gav mersmak. Fin genomsnittsstorlek på plattisarna, om än inga storfiskreg. Största skrubba 850 gram (Göran Håkansson) och största sandskädda 400 gram (Houtan). Det blir fler besök där, inte minst till hösten när fisken har sin absoluta toppkondition. I tillägg kom det upp tiotalet torskar i vikt upp till 2,5 kg. Tack till Jonas, Houtan, Lars, Niclas och Göran för trevligt sällskap och en härlig heldag på havet!

 

Kommentarer är stängda.