4 okt – torskfiske och fågelräddning

Dimma är sällan något bra fiskeväder, vet inte varför men det brukar nappa dåligt då. Så också idag när det i början av fisketuren var ganska dimmigt, dock inte värre än att vi kunde köra ut. Taskig ström var det också i början och det gjorde inte saken bättre. Men i takt med att dimma lättade och strömmen började rinna så smått så ökade nappfrekvensen och vi fick några kul timmars fiske efter torsk på 10 meters djup. Det kom ett gäng fina idag också, dagens största låg på cirka 5 kilo. Dagens solskenshistoria får bli när vi räddade en pytteliten fågel från säker drunkningsdöd. Helt utmattad landade den ombord och stannade hos oss ända in i hamn. Efter att ha fått lite vatten och värme så återfick den krafterna och flög glatt iväg. (om någon med bildernas hjälp kan säga vad det är för fågel får ni gärna höra av er).

IMG_8223 IMG_8230 IMG_8234 IMG_8241 IMG_8239 IMG_8245

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.