Trevligt plattfiskmete

Inget favoritväder idag när vi gav oss ut på Öresund i morse. Nordostlig vind och dimma. Men plattfisken tycktes inte bry sig om det och inte våra gäster heller, det nappade på bra i stort sett hela turen. Sandskäddor, skrubbor och en och annan rödspätta gapade villigt över sandräkorna som vi agnade med. Stellan hade bäst kod för dagen och lyfte upp 20-talet plattor på ett par timmars fiske.
När alla var nöjda med plattfiskfångst sökte vi av ”silladjupen” och testade en kort stund efter havsöring också, men de silvriga fiskarna var inte riktigt på hugget denna dag. Men alla var nöjda och glada och fick fina fiskar med sig hem och solen visade sig också efter ett tag. Dagens ”udda” fångst blev vitling.

Prima höstsill

I söndags körde vi höstlovets sista tur. Strålande fiske efter stor och fet Limhamnssill. Tioårige Ian illustrerar fisket😊🎣.
Morgondagens tur blir tyvärr inställd på grund av taskig vind upp mot 14 m/s. Lägg därtill regn. Inget vidare fiskeväder, vi tar nya tag nästa helg istället.

Massivt sillfiske, makrill torsk och plattfisk

Massivt sillfiske med inslag av makrill i närapå sommarväder idag. Kul fiske med ettrigt nappande silvriga fiskar. Vi hann också med en stunds plattfiskmete och jigfiske på grunt vatten efter torsk. En riktigt skön tur i skönt väder.

Plattfiskmete – skrubba, sandskädda, rödspätta

Meteturen i lördags började trögt med ytterst försiktigt nappande fisk, men det bättrade sig allt eftersom och sista timmen högg det helt okej. Alla fick fina fiskar med sig hem. Bäst av alla fiskade Jörgen med sina hemmaknutna tackel. Vi gör ett uppehåll för service den kommande veckan som kommer bli mycket blåsig ändå. Nästa metetur blir lördag 15 oktober. Agn finns att tillgå, välkomna!

 

Senaste fiskenytt

Fiskerapport. Vi har kört en del turer det senaste. Makrillen har varit i fokus och det har fångats många fina. Det märks också att torsken börjar komma in på lite grundare vatten och vi har stött på flera områden med torsk i fin kondition. De senaste dagarna har även pyttemakrillar bitit på häcklorna, aldrig sett så små faktiskt. Positivt eller negativt? Jag håller på det första för framtiden!

Senaste nytt – massor av makrill

Som tidigare meddelats har vi den senaste tiden satsat på riktat makrillfiske. Alla turer har gett riktigt bra resultat med goda fångster av fin makrill. Måndagens ”hyggetur” då vi avnjöt goda ostbrickor ombord var inget undantag. Vi tackar Jennie från Lilla Osteriet för allt det goda. Nedan en bildkavalkad från senaste dagarna ute i makrillstråken.

Är du sugen på makrillfiske? Ring 070-5980923 och boka din plats. Välkomna!

 

Makrillfiske och hygge

På måndag 5 sept mellan kl 17-skymning kör vi en extrainsatt specialtur efter makrill. Med som gäst ombord har vi Jennie från Lilla Osteriet och hon har lovat ta med ostbrickor till de som är sugna på nåt gott på havet. En ostbricka kostar 99:-, dryck och ev tilltugg tas med efter behag. Boka plats på tel 070-5980923, välkomna!

 

Givande makrillfiske

Tisdagens makrillfiske fick ställas in på grund av en elak nordlig vind. Idag var det däremot finfina förhållande och fisket skall vi inte klaga på. Det kom upp mängder av makrill, tror de flesta hade minst 10 stycken. Värst var nog Håkan och Ronnie med ett 30-tal fina ”gaisare”. För de som så önskade så fanns det även prima sill att fiska efter. Däremot fick vi inte en enda torsk, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att bottenvattnet är lika varmt som i ytan, runt 20 grader.
Vi kör härnäst till helgen och sedan i nästa vecka.
Vi kommer fortsätta fokusera på makrill.
Boka plats på 070-5980923. Välkomna!

Makrillfiske i sommarregn

Nu är vi hemma igen efter att ha tillbringat en dryg vecka i Västnorge med bland annat fiske efter långa på agendan. Idag körde vi en mycket trevlig svensexa på makrillfiske. Det blev en blöt tillställning, inte för att det dracks så mycket öl utan för att vi fick lite regn på oss. Men med de lufttemperaturer som råder så var det nästan bara skönt. De fyra killarna som hyrt Spinnaren visade god tåga. Makrillen var på plats men lite utspridd. Alla fick fisk och det lär räcka till ett antal goda middagar.

Torskfiske med flyt

Såhär bra fiskade dagens gäng, en seriös svensexa med mer fiske än öl. Och det lönade sig, vi stötte på en fin ”torskbula” som vi kunde fiska på ända tills ett stort fartyg som korsade vår väg fick fisken att splittras. Kul hade vi och det blir garanterat en fin grillkväll för grabbarna. Så gott som all fisk i ”bulan” låg på 1,5 – 1,8 kilo. Full kvot. Bon appetite!